Login

Door het inloggen op de besloten omgeving van deze website geeft u toestemming aan de stichting Dares om uw inloggegevens (call, naam en e-mailadres) alleen te gebruiken voor de doelstellingen die DARES nastreeft.

Hiernaast is een mooi voorbeeld van een veldstation. Ondanks dat de afmetingen aan de ruime kant zijn om mee te slepen, is de behuizing zeer degelijk en voldoende ruim om meerdere zaken in op te bergen. Er kan in ieder geval voldoende apparatuur in wat nodig kan zijn. Door het schuim aan de binnenkant van de kist is de apparatuur in ieder geval ook goed beschermd.

 
In nevenstaande afbeelding is een compactere variant te zien. Duidelijk is te zien dat deze uitgerust is met een accu, netlader, seinsleutel, tuner, kabels en uiteraard de zendontvanger zelf. Deze Yaesu FT-817 kan zowel VHF, UHF en HF. Primair is een veldstation bedoeld als VHF en UHF station. Maar als er HF gewerkt kan worden is het natuurlijk een mooie toevoeging. Daarmee is de koffer ook naast DARES op vakantie te gebruiken.

Onze vrienden van de "Katastrophen-notfunk" hebben ook veldstations. In nevenstaande afbeelding zijn twee veldkoffers te zien. Dit zijn koffers van "Pelican". Deze zijn waterdicht en zeer sterk. Bij uitstek geschikt als veldkoffer. Echter zijn deze koffers helaas aan de prijzige kant.

Maar het is in ieder geval aardig om op de hoogte te zijn van het bestaan van deze koffers.

Ga naar boven

Bankgegevens: Stichting DARES * Rekeningnummer: 4839455 * IBAN: NL75INGB0004839455 * BIC: INGBNL2A * Banknaam: ING BANK NV * Kvk Nummer : 28101264