Het bestuurslid van dienst 19 juni - 26 juni 2017 is: Jan Rozema

Bij geen gehoor: Wim Visch
Het bestuurspiket wisselt elke maandagavond 19.00 uur.

Veldkoffers

Hiernaast is een mooi voorbeeld van een veldstation. Ondanks dat de afmetingen aan de ruime kant zijn om mee te slepen, is de behuizing zeer degelijk en voldoende ruim om meerdere zaken in op te bergen. Er kan in ieder geval voldoende apparatuur in wat nodig kan zijn. Door het schuim aan de binnenkant van de kist is de apparatuur in ieder geval ook goed beschermd.

 

 

 

 

 

In nevenstaande afbeelding is een compactere variant te zien. Duidelijk is te zien dat deze uitgerust is met een accu, netlader, seinsleutel, tuner, kabels en uiteraard de zendontvanger zelf. Deze Yaesu FT-817 kan zowel VHF, UHF en HF. Primair is een veldstation bedoeld als VHF en UHF station. Maar als er HF gewerkt kan worden is het natuurlijk een mooie toevoeging. Daarmee is de koffer ook naast DARES op vakantie te gebruiken.

Pelican Case

Onze vrienden van de "Katastrophen-notfunk" hebben ook veldstations. In nevenstaande afbeelding zijn twee veldkoffers te zien. Dit zijn koffers van "Pelican". Deze zijn waterdicht en zeer sterk. Bij uitstek geschikt als veldkoffer. Echter zijn deze koffers helaas aan de prijzige kant.

Maar het is in ieder geval aardig om op de hoogte te zijn van het bestaan van deze koffers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veldkoffer PAØHFT

Regiocoördinator, Henk PAØHFT, heeft een calamiteitenkoffer gebouwd, die overal en direct inzetbaar is, en zeer goed als veldstation is te gebruiken. Deze koffer bevat een Condor 16 voor 144 MHz en een Condor 46, voor 430 MHz. Via een voedingssnoer kunnen deze mobilofoons op zowel een 12 V accu, als op een 220 Volt "nethakker" voeding worden aangesloten. Verder bevat de koffer een interfacebox, die tussen de laptop en de mobilofoons geschakeld kan worden, om de data vanuit de laptop naar het regiostation te kunnen versturen. Ook bevat de koffer nog 2 x 10 meter coaxkabel en twee "oprolbare" combi-antennes voor 2m en 70cm. De koffer wordt kompleet gemaakt met een koptelefoon, en natuurlijk een reserve batterijtje voor in de interfacebox. In de deksel van de koffer zijn geplastificeerde lijsten geplakt, waarop alle 2m en 70cm repeater van Nederland staan vermeld, op volgorde van "woon"plaats. Het enige wat op de foto ontbreekt, is de gel-accu, maar die past dan ook niet IN de koffer. Ook Gert PA5TS, heeft intussen een veldstation met Condor mobilofoons gebouwd, en heeft een tweede koffer met daarin een "gell-accu" en een bijbehorende lader daar aan toegevoegd, waardoor hij snel met twee koffers op stap kan gaan, zonder thuis eerst de halve shack te moeten afbreken. Wel moet dan eerst nog even het aggregaat ingeladen worden.

Condor 16 / 46 voor DARES deelnemers

Condor Mobilofoons kunnen voor DARES-deelnemers tegen een gereduceerd bedrag worden aangeschaft. Je betaalt €55,00 voor een Condor 16 (2m) en €65,00 voor een Condor 46 (70cm) De Condors worden geleverd met slede, Peiker Microfoon, Peiker luidspreker. Bestelling: bij Hans PE1FCP wel je lidnummer opgeven!
Bestellen kan bij pe1fcp at vrza.org

Afbeelding: Copyright © 2009 Jacob Reiding - CobusFoto.nl

DARES Alarmfase

Landelijk
Regionaal